Agneta Engberg

Agneta Engberg
Keramik
Utställningslokal: Erikslundsvägen 70, samfällighetslokalen, hitta hit

Tfn: 076-231 49 65
Instagram: Formilera_Agneta
E-post: agneta.3@gmail.com
Facebook: Agneta Engberg

Det är den glädje jag upplever när jag skapar i lera, som är min drivkraft. Jag vill gärna dela med mej av den glädjen under Konstiroslagen 6-7 oktober och hoppas att ni idag kanske kan hitta den i min keramik.

För fyrtio år sedan köpte jag en keramikverkstad utan att kunna särskilt mycket, fast med en stor lust. Jag samlade några vänner och tillsammans lärde vi oss forma, dreja och glasera. På den vägen är det. Jag har prövat, misslyckats och lyckats ibland.

Jag fascineras av olika former under vissa år, olika färgblandningar i glasyren andra år, strukturer ibland, skuggor i håligheter andra perioder, drejade former respektive handbyggda oregelbundna former och ibland i olika bränntekniker.

Jag är till största delen autodidakt, men har efterhand även utbildat mig på Capellagården, Holbaek Kunsthöjskole och Leksands folkhögskola.

Jag är medlem i: Handkraft, Handlaget, Konstiroslagen, Keramikens Vänner mm

Jag har haft olika utställningar, bl.a dessa:

Edsviks konsthall, Galleri Hagström, Överby gård, Hantverksstallet Ekerö, Hamnmagasinet Enköping, Slöjdmässan Hjo, Båstad hantverksmässa, Österbybruk slottsmarknad, Ekebyhovs slott, Ulva Kvarn, Konsten i centrum Täby, Åkersberga centrum, Galleri Björkvall Täby.