Ann-Marie Söderberg

 

Utställningslokal Sättravägen 23, 184 52 Österskär. Hitta hit.
Telefon 070-870 44 44
Se karta Plats 54
E-post info@ann-marie.se
Hemsida http://ann-marie.se/

 

Jag är Målare och Grafiker

Måleriet sker i olja och gärna ute i naturen där jag för det mesta hittar mina motiv. Färg och form i förhållande till varandra väcker mitt intresse och jag skissar och målar helst på plats för att hitta dom rätta färgerna och nyanserna. Hemma i ateljén fortsätter jag att förenkla, förstora och utveckla bilden.

I mina grafiska bilder har jag ett annat arbetssätt där bilden handlar mer om idéer och inre bilder som är baserade på skisser och andra intryck. Arbetet med tryckplåtarna är till skillnad från måleriet en långsam process där bilden utvecklas under arbetets gång.

Utbildning

 • Medborgarskolans konstskola
 • Pernbys Målarskola
 • Grafik: Ålsta och Wik Folkhögskolor

Utställningar bl a

 • Länsmansgården Åkersberga
 • Konstfrämjandet Västerås
 • Gamla Rådhuset Södertälje
 • Galleri 17 Stockholm
 • Wirsbo Konsthall
 • Spånga Konstförening

Samlingsutställningar bl a

 • Väsby Konsthall
 • Grafikens Hus Mariefred
 • Fullersta Bio Konsthall Huddinge
 • Karby Gård Täby
 • Lidingö Konsthall
 • Konstfrämjandet Uppsala
 • Galleri Vättern

Representerad bl a

Österåkers Kommun, Enköpings Kommun, Västmanlands läns landsting, Landstinget Dalarna, Lidingö stad

Medlem

KRO, Grafiska Sällskapet, Svenska Konstnärinnor, och Österåkers Konstnärer KRO/KIF