Eleonor Haking

[Not a valid template]
Eleonor Haking
Utställningslokal Sjöstugan, Husby, Vallentuna. Hitta hit.
Telefon 073-90 90 603
Se karta Plats 34
E-post eleonor.haking@gmail.com

Jag är uppvuxen i Markim socken i Vallentuna bland runstenar, kor och hästar. År 2016 flyttade jag till ett soldattorp från 1700-talet, lokalt känt som ”Sjöstugan”. Här delar jag ateljé med konstnären Gustaf Helin samtidigt som vi strävar mot ett liv av självhushållning med odling, höns och andra djur.

Mitt konstintresse väcktes tidigt och teckning samt oljemåleri var något jag fördjupade mig i på egen hand under tonåren. Efter några års uppehåll från konsten hamnade jag 2013 av en slump på en förberedande konstutbildning i Sollentuna. Då väcktes konstintresset till liv igen och efter att ha provat ett flertal olika medier fastnade jag för akvarell. Det är en utmaning att bemästra, men desto roligare när man får ett bra resultat. Jag kan dock inte hålla mig ifrån oljetuberna då och då eftersom oljemåleriet fortfarande ligger mig varmt om hjärtat.

Min inspiration hämtar jag främst från min hemsocken. Det blir mycket hästar, eftersom jag är uppvuxen på en islandshästgård, men även naturen, de vilda djuren och människorna får figurera i målningarna. Jag försöker helt enkelt porträttera min del av den svenska landsbygden.