Anna Toresdotter

Anna målar realistiskt oljemåleri i trompe l´oeil-stil där färgen läggs på i flera tunna lager, men arbetar också med i en mer flyhänt teknik med tempera och olja på grov väv. Engagemanget i miljö och existentiella frågor avspeglas ofta i hennes bilder och ljuset finns samtidigt alltid med som en viktig del av motivet.


Anna är född 1956 i Luleå och etablerade sig tidigt genom TV-program och vandringsutställningar i Sverige och utomlands. Under uppväxten bodde hon nära sin morfar som var yrkeskonstnär där hennes intresse för måleriet väcktes. Hon har under åren gett ut fyra böcker om sin konst.


Vid sina utställningar visar hon även konstbildspel som stärker sammanhangen i bilderna. Dessa visar hon även under Konst i Roslagen. Bildspelen ackompanjeras av musik som hon komponerat och spelar.


Hon har utfört konstnärliga uppdrag för kommuner, landsting och Statens Konstråd och anlitas för officiella porträtt. Ordförande i Österåkers Konstnärer KRO/KIF. Medlem i Svenska Konstnärinnor.

 

 

”I hennes konst finns tystnaden, poesin och mystiken – ett visuellt vittnesmål om livets vandringar och ett raffinerat uttryck för människans närvaro på stationen Jorden.

I mötet med skapandets gåta blir hennes måleri lyhört och ärligt.

Anna Toresdotter undersöker aktivt sin egen tid.”

 

– Rickardo Donoso, konstnärlig ledare,
   Edsvik Konsthall

 

 

 

 

 

Årets evenemang

Utställningslokal 2016
Brytarvägen 21,
Östra Skärgårdsstad i Åkersberga

 

Tel  0700 90 30 29

 

Se karta plats 61

 

Hemsida

www.annatoresdotter.se


Facebook
anna.toresdotter

E-post

info@annatoresdotter.se