Åsa Olofsson

Se oss på Facebook

Årets evenemang

Utställningslokal 2016 Björkhagsvägen 3 Åkersberga

 

Tel  073 2412 609

 

Se karta plats 44

 

E-post

olofsson.sa@gmail.com

 

Jag arbetar med lergods i en blandning av gammal tradition och moderna trender, det blir en säkrare färd framåt om man kastar ett öga i backspegeln ibland tycker jag.

Mycket av min tid tillbringas vid drejskivan, och minst lika mycket med att dekorera mina saker. Inspiration kan komma från allt runtomkring oss, och sen är det upp till huvud och händer att försöka samarbeta för ett bra resultat. Ibland blir det bra på en gång, ibland blir det något helt oväntat...

Jag vill att min keramik ska användas med glädje, så funktionen är minst lika viktig som utseendet.

 

Om någon frågar brukar jag kalla mig brukskeramiker, för praktiskt inriktad för att vara konstnär, och för spretig för att kalla mig krukmakare.

 

Jag har bott och varit verksam här sen år 2000 med verkstaden i garaget.

 

Som hängiven fikare vet jag att en god kopp kaffe inte bara handlar om själva kaffet, det är även ett skönt handtag att hålla i och en liten stund i lugn och ro... Välkommen till mitt "garage."

 

Utbildning

Hantverkets Folkhögskola i Leksand, linjen för keramik 1988-90 Kunsthåndvaerkerskolen i Kolding, Danmark linjen för keramik och glas 1990-95 Drejarpraktik hos Paradisverkstan, Öland och Etelhems krukmakeri, Gotland

 

Medlem i:

Konsthantverkskooperativ "Öster om ån" i Uppsala.

"Blås & knåda" i Stockholm.