Salazar Luna

Jag heter Salazar Luna och jag föddes 1956 i Maitencilloi Chile. År 1980 lämnade jag Chile och bosatte mig då i La Pampa i Argentina. Efter sju år i Argentina flyttade jag till Sverige och hamnade i Stockholm, där jag bodde i 13 år. År 2001 gick flytten till Gran Canaria, Spain, och där stannade jag till 2012. Nu är jag tillbaka i Sverige och bor i Åkersberga.

 

Jag har arbetat med konst i nästa 35 år men vill ändå påstå att jag är självlärd.

Jag är numera KRO-medlem. I början av min konstnärliga  karriär ägnade jag mig åt installationer och performance som föreställde övertramp som begicks i mitt hemland. Med tiden målade jag alltmer, och min konst tog för det mesta upp sociala och politiska teman.

 

Under  de senaste 20 åren har jag försökt ägna mig åt ett mera universellt och intellektuellt arbete. Trots att jag har provat många olika konstnärliga inriktningar, som t.ex. skulptur och grafik, fortsätter jag att undersöka, klarlägga, utforska och leta mig fram inom måleri och genom performance och installationer.

 

Under alla år som konstnär har jag haft utställningar på olika museer, gallerier och konsthallar i bl.a. Argentina, Mexico, Frankrike, Polen, Finland, Spanien, China och Sverige.

Min konst är representerad på museer, ambassader, sjukhus, i kommunalhus och privata samlingar.

 

 

 

Årets evenemang

Utställningslokal 2016 Näsvägen 100
(Timmermannen hus 4)

 

Tel  076 507 5752

Se karta plats 54

 

Hemsida

www.salazarluna.com

E-post

salazarluna56@
gmail.com