Peter Sherman

Peter Sherman är född i London men bor sedan 46 år tillbaka i Sverige.
Han är figurativ konstnär och fångar moment av rörelser som är flyktiga för de flestas ögon. Med sitt skickliga handlag förmedlar han dessa moment av rörelser och transformerar dem till någonting ganska unikt då de fångar dansens koreografi.

Tavlorna karakteriseras av dansens figurer, rörelser och kroppars strama muskulatur som genom dansens symboliska språk förmedlar korta ögonblick av rörelser. Vidare förmedlar de en rikedom av vardagliga känslor och uttryck som bildas genom dansarnas språk.


Former och komponerade konfigurationer blir ännu mer dramatiska genom hans mästerliga bruk av ljus och skuggor, som på ett effektivt sätt fångar och förmedlar inneboende emotioner, styrkor och harmoni i dansarnas kroppar.  Bruket av ljus förhöjer underliggande spänningen och betonar rörelsernas behag på ett fängslande sätt.

Peter Shermans figurativa tavlor öppnar våra ögon till kroppars skönhet, uttryck och visar på den emotionella komplexitet som finns i mänsklig rörelse.

Peter har deltagit i grupp- och soloutställningar i:

 New York, Paris, London, Nice, Monaco, Nantes, Aix-en-Provence, Milan, Naples, Barcelona, Amsterdam, , Stockholm,Lilla Vik, Edsviken och Gösta Werner Museet i Simrishamn

 

 

 

Årets evenemang

Utställningslokal 2016
Kulturhuset i Vallentuna

 

Tel  0736 79 2147

 

Se karta plats 23

 

Hemsida

www.sherman.se

E-post

peter@sherman.se