Lars Korse

Lars Korse
Utställningslokal Åkersbergavägen 1 A, 184 50 Åkersberga. Hitta hit.
Telefon 073-897 43 86
Se karta Plats 52
E-post korse42@gmail.com
Hemsida www.korse.se
Se mer Agora Gallery i New York
Se mer www.ArtMine.com
Se mer Art for Dreamers: New Surreal Art on ARTmine | Art Gallery Blog

Som konstnär är jag självlärd men uppväxt i en konstnärlig familj och har målat hela livet, bortsett från 1961–1990 då jag var upptagen av juridikstudier, juridiskt förvärvsarbete och andra projekt, bland annat politik.

Efter studentexamen slets jag mellan valet att bli konstnär eller jurist och valde det senare med tanke på svårigheten att livnära sig som konstnär. Mitt yrke blev att vara jurist på Datainspektionen i Stockholm.

1990 började jag att måla på heltid. Min teknik är gouache, oljefärg, collage och assemblage; mest målar jag med oljefärg på målarduk. Konststilen jag har är präglad av min religion som är katolicism.

Målarstilen har jag givit namnet Teorealism, som betyder Gud-Verklighet. Det är nämligen så, att verkligheten har både en andlig och en fysisk sida. Så min konst avspeglar därför hela sanningen. Jesus är vägen, sanningen och livet, vilket jag försöker ge fokus genom mina konstverk.

29 december 2015–14 januari 2016 hade jag efter inbjudan en mycket lyckad utställning av flera av mina oljemålningar på ett berömt galleri på Manhattan, Agora Gallery; jag och min fru Sandra var där på Vernissagen – det kom massor med människor på utställningen. Enligt kontrakt med Agora Galleri skall galleriet nu i aderton månader ha många av mina tavlor till salu på Internet till ett pris som galleriet bestämt till 25.000 kr per målning.

Lokaltidningen Åkersberga Kanalen hade 15 mars 2016 en stor artikel om min utställning på Agora Gallery med rubriken ”Succé för Korse i USA”.

Sammanfattning av utställningar

Flera jurybedömda lokalt, kyrkor i min hemtrakt, en gång i Stockholm, Rådhuset i Vaxholm, Forte dei Marmi i Italien, Claes Mosers Konsthall på Ljusterö, flera lokala.

Claes Moser är konstexpert i TV Programmet Antikrundan. Han har sagt att han tycker om min konst.