Gunilla ”Nillan” Holmgren

Gunilla ”Nillan” Holmgren
Bildväv och måleri
Utställningslokal Länsmansgården i min ateljé. Hitta hit.
Telefon 070-583 01 66
E-post nillan@nillan.se
Hemsida www.nillan.se

Efter min examen på konstfackskolan 1977 ”textilfacket har jag arbetat i egen ateljé med att väva bilder ”gobelänger”. För mig är det viktigt för mig att även använda måleriet som en konstform för att lära mig mer om färger och få idéer och utvecklas som konstnär.

Jag får mina idéer från naturen, himmel och hav. Jag tycker om färgskiftningarna när det går från ljust till mörkt under årets alla dagar.

När jag ska väva en gobeläng målar jag först en skiss i tempera innan jag börjar.

Jag färgar alla mina garner i ull och lin själv. Jag är noga med att få många olika färger och nyanser för att skapa min egen färgskala. Jag använder flera hunder olika färger och nyanser i en väv. Jag kan använda upp till fem olika färger bara i ett garntuss och jag byter färger ofta när jag väver för att få mitt egna måleriska uttryck. Jag gillar att arbeta med det abstrakta i väven när jag ska fånga naturens skiftande ljus.

”Mina bilder bygger på hängivenhet, många färgnyanser, kompositioner av ljus och mörker.”

Arbetar med Textil, måleri

Utbildning

Konstfack, textil, Gerlesborgsskolan, måleri

Utställningar

Rådhuset i Vaxholm. Hörle Slott, Värnamo. Överby Gård, Sollentuna. Galleri Ekvall & Törnblom (Lucidor), Stockholm. Tekniska Nämndhuset, Stockholm. Konstens Hus Luleå. Galleri Länsmansgården. Fullersta Bio Konsthall Huddinge. Galleri Benickebrink, Konstnärshuset, Textilgruppen, Galleri Vit, Stockholm. Konstmuseet, Kalmar. Märta Måås Fjetterström, Båstad. Konstmuseet Åland. Stockholm Art Fair 2001.

Stipendier

2007 Arbetsstipendiet, Konstnärsnämnden

Representerad

Museer, kommuner, landsting, banker, Statens Konstråd. Åkersberga Teater, huvudridån. Offentliga miljöer.