Safinaz Farhat

Safinaz Farhat
Akryl, olja, akvarell
Utställningsplats: Länsmansgården, Kantarellvägen 12, Åkersberga hitta hit
Mobil: 070-951 29 18
mail: safinaz_farhat@yahoo.com
www.safinazfarhat.se
Facebook: Safinaz Farhat

Konsten att fånga tiden

Mitt namn är Safinaz Farhat. Jag kommer från Tehran och har bott i Stockholm sedan 30 år. Innan jag flyttade till Sverige studerade jag filosofi i Teharns universitet. Under 36 år har jag varit gift men Hamid och tillsammmans har vi två härliga barn, Ali och Nina.

Min son Ali är i grunden doktorand i Kemi men har nu skolat om sig till en dans lärare, i Swing, då han idag undervisar runt i Europa med hans vackra fru, Katja.

Min dotter Nina är arkitekt, och arbetar idag på ett arkitekt kontor i Paris. Jag arbetade i Stockholm under många år som egen företagare med present artiklar; tyg, garn, tyg- och torkade blommor. Jag skapade fina blomster arrangemangen, jag designade och sydde kläder på beställning och jag har alltid också haft en passion for broderi. J

Jag har alltid varit intresserad av hand arbete, att skapa med händerna. Jag är uppväxt i en familj med både konstnärer och arkitekter som har uppmuntrat mig att börja måla på senare år. Min inspiration kommer till mesta dels av naturen. En promenad i skogen i höstens härliga och glada färger värmde hjärtat. Jag kunde inte låta bli att försöka fånga upp ögonblicket på målar-duken, att fånga tiden.

Sedan fyra år gör jag inget annat än att måla och jag drivs av en enorm passion. Blommor, havet, himmelen och regn är återkommande teman och outtömliga teman som inspiration. För mig är konst en röst inifrån. Den glädjen, den sorg jag bär på. Utmaningen och skönheten ligger i att alltid försöka vara ärlig och lyssna på hjärtat.

Idag är jag medlem i roslags målarna i Täby. Min första grupp utställning var i Åkersberga bibliotek sommaren 2009, min första solo utställning var i oktober 2010 i Södermalm på Galleri Dalring och nu är jag stolt att vara en del av Ensta vår salong 2012.