Renata Herrero Mier

Akvarell, pastell, olja
Besökadress: Slussbrovägen 8 lgh 1101 Åkersberga hitta hit
Telefon: 079 336 62 77
E-post: renata.hm@gmail.com
Facebook: Renata.studio 11
Instagram: renataherreroartwork
Hemsida: https://renataherreroartwork.weebly.com
www.artstation.com/mathirahm

Jag heter Renata Herrero Mier och jag är en mexikansk konstnär som nyligen flyttat till Åkersberga.

Jag arbetar med traditionella material som akvareller, bläck, pasteller, oljor och digitala konstprogram.

En stor del av min konst är också inspirerad av de kulturella influenser vi andas varje dag som popkultur och data-spel. Varje karaktär som jag skapar, har en unik historia som en saga frusen i tid och rum.

Min konst är uppdelad i olika serier och projekt. Några exempel är följande:

”Onirikal”-serien där det fantastiska och vardagliga berör varandra. Denna serie är inspirerad i dröm scenarious med intrikata detalj . Många karaktärer är barn, berättare och varelser som läser böcker. De öppnar dörren till de fantastika världar och berättar en historia med en personlig symbologi.


Den ”Fairy Forest” är inspirerad i mytholgy, olika kulturer och drömmar blandas med naturliga scenarier. Jag skapar en imaginär värld med sin egen berättelse. Jag älskar att inkludera snigel liknande former som innebar omdöpta till gamla precolombinan kulturer i Amerika.

I serien ”Burden free” hittar du olika karaktärer som är nedsänkta i en kontinuerlig sökning. I dessa bilder hittar man många symboliska nycklar som öppnar dörrar till högre mentala tillstånd i den strävan att övervinna villkoren. Här vill jag normalisera förekomsten av psykiska sjukdomar och tillstånd som gör att huvudpersonen söker ett sätt att övervinna och anpassa sig till sitt nya ”jag”.