Anna Toresdotter

Utställningslokal Brytarvägen 21, Östra Skärgårdsstad i Åkersberga. Hitta hit.
Telefon 0700 90 30 29
Se karta Plats 63
E-post info@annatoresdotter.se
Hemsida www.annatoresdotter.se
Facebook www.facebook.com/anna.toresdotter

Anna Toresdotter förknippas oftast med sitt realistiska skiktmåleri i olja men arbetar även mer expressivt i tempera och olja på grov väv. Engagemanget i miljö och existentiella frågor återfinns i hennes bilder, liksom ljuset, som nästan alltid är en viktig del av motivet. Under konst i Roslagen visar hon måleri, litografi och även konstbildspel till egen musik.

Anna är född 1956 i Luleå. Under uppväxten bodde hon nära sin morfar som var yrkeskonstnär där hennes intresse för måleri väcktes. Hon etablerade sig därefter tidigt genom TV-program om sin konst och med vandringsutställningar i Sverige och utomlands. Under åren har hon gett ut flera konstböcker och utfört konstnärliga uppdrag för kommuner, landsting och Statens Konstråd såväl som till privata beställare. Anna leder också kurser i måleri.

Senaste separatutställning: Edsvik Konsthall 2017.

Ordförande i Österåkers Konstnärer KRO/KIF

Medlem i Svenska Konstnärinnor

”I hennes konst finns tystnaden, poesin och mystiken – ett visuellt vittnesmål om livets vandringar och ett raffinerat uttryck för människans närvaro på stationen Jorden. I mötet med skapandets gåta blir hennes måleri lyhört och ärligt. Anna Toresdotter undersöker aktivt sin egen tid.”

– Rickardo Donoso, konstnärlig ledare, Edsvik Konsthall