Katarina Trovallius

Katarina Trovallius
Utställningslokal Djursholmsvägen 76, 183 57 Täby. Hitta hit.
Telefon 070-954 67 32
Se karta Plats 7
E-post katarina.trovallius@telia.com

Efter mångårigt arbete på och för SVT, som grafisk formgivare, animatör (såväl dock- som tecknad film) och tecknare, ägnar jag idag min tid åt akvarellmåleri och mixed media.

Min utbildning har bl a gått via Stockholma Universitet, Konstfack (illustration och formgivning – ej fullföljd utbildning), Stockholm, Classic animation vid Sheridan College i Toronto, Canada, studier och praktik i Prag vid dockfilmstudio.

Målade olja och akryl i huvudsak fram till mitten på nittiotalet. Efter 1995 blev jag nyfiken på akvarell och har sedan dess varvat olika tekniker.

Mina lärare och inspiratörer i akvarelltekniken har varit Arne Isacsson och Lars Holm på Gerlesborgskolan samt Morten Paulsen och Kersti Eliassen på Nansenskolen i Lillehammer.

På Karby Gård Konstcentrum, Täby, har jag ställt ut separat vid tre tillfällen, senast 2015, och deltagit i Täby Konstnärers årliga Vårsalonger.

Är engagerad i Föreningen Konst i Roslagen – Öppen ateljé.

Har deltagit i jurybedömda utställningar bl a Länsmansgården i Åkersberga, Edsviks Konsthall, Karby Gård och Akvarellsalongen, Väsby Konsthall.

Medlem i Täby Konstnärer, Nordiska Akvarellsällskapet och Konst i Roslagen.