Kerstin Lundin

Kerstin Lundin
Olja-Collage
Kryssarvägen 16
070-370 04 66
klulun@live.com
www.kerstinlundin.se

kartplats 7

Född i Västervik 1947, bosatt i Täby sedan 1975.

Jag har utbildning från Nyckelviksskolan 1 år, Konstfacks Aftonskola, Anders Beckmans Skola 3 år. Efter att ha arbetat som designer i närmare 30 år övergick jag för snart 16 år sedan från skapande av kläder till skapande av bilder. Konstnären Arne Fredriksson är en av de lärare som jag haft som givit mig mod att gå vidare.

Fråga inte vad det föreställer eller vad jag tänkt. Låt istället din egen fantasi försöka finna något som tilltalar dig eller något som berör.

Jag målar inte för att avbilda. När jag börjar med en bild vet jag oftast inte vad jag skall måla! – En lång dialog inleds mellan mig och bilden. Så småningom hittar jag någonting i min bild att gå vidare med.

Övrigt

  • Målar akvarell i gruppen Akvamarin sedan 1993. (Karby Gård Täby)
  • Medlem i Täby Konstnärer.
  • Egen ateljé: Kryssarvägen 16 Näsby Park, Täby
  • På min hemsida www.kerstinlundin.se visas fler bilder jag skapat.
  • Följ mig på Instagram:  klupainting

Visat

Uppmuntrad av vänner visade jag mina bilder första gången år 2000 på Galleri Edvard, Värmdö dit jag återkom 2002. Där började min resa som följdes av Salong Haga, Rosendahls trädgårdar, Galleri Elverket Djursholm.

Jag blev månadens konstnär i Vallentuna och år 2005 inbjöds jag att ställa ut på Gallery Art Loft i Singapore. Galleri Terseaus på Hornsgatspuckeln i Stockholm blev sedan ”mitt” galleri med utställningar vartannat år från 2007 till 2016.

Under denna tid har jag också haft förmånen att visa mina bilder hos Vantörs Konstförening, Gnesta Bibliotek, Grädda i Åre, Arla Konstförening, Täby kulturcentrum Karby Gård, Galleria de Marchi i Bologna och hösten 2016 ställer jag ut tavlor på Agora Gallery i New York. Min senaste utställning var våren 2018 på Galleri Ekvall & Törnblom, Hornsgatspuckeln. (se min hemsida www.kerstinlundin.se underAktuellt.)

Kontakt

Postadress
Kerstin Lundin
Centralvägen 35
183 57 Täby

Ateljé
Kryssarvägen 16
Täby

Mobiltelefon: +46 (0)70 370 04 66

E-post: klulun@live.com

www.kerstinlundin.se