Hadi Lotfi

Hadi Lotfi
Blandteknik, akvarell, olja
Utställningslokal: Utsikten 8, hitta hit!
070-578 00 36
hadi@hadiart.se
www.hadiart.se

Se karta: Plats 54

Jag är född 1948 i Iran och kom till Sverige 1970  där jag tog civilingenjörs examen vid KTH och kompletterade med doktorandkurser 1978.

Som tonåring var jag nyfiken och hade stor experimentlusta. Jag stimulerades av färger, ljus och känslor och  skapade och sammanfogade olika verk  med varierande konststilar som popart, surrealism, abstrakt konst, impressionism till klassicism och inte minst persiskt miniatyrmåleri. Jag fick inspiration av konstnärer som Dali, Picasso, Warhol, Rauschenberg men även K.Momen och M.Ginzburg.

Ödet blev sådant att jag efter avslutade studier fick förvalta Stockholms vackraste kulturbyggnader, monument och palats.

Jag fortsatte denna gärning fram till pensioneringen, då det gav mig stor tillfredsställelse.

I detta sammanhang kom jag att möta Lena Adelsohn Liljeroth (Dåvarande kulturminister) som ägnade mig ett kapitel i sin bok ” Svenska främlingar ” kapitel ” Hadi Lotfi, chef på Statens fastighetsverk ”.

Fritiden har jag bl a ägnat åt kurser/övningar i akvarell, olja och akryl.

Contemporary art har blivit en favorit på senare år. Där ryms tekniker som måleri, teckning, fotografi och skulptur och det ger stort utrymme åt fantasi och lekfullhet.

Nyligen fyllda 65 år har jag beretts möjlighet att på heltid ägna mig åt min stora passion, bildskapande. Jag känner mig pånyttfödd som bildpoet och söker oavbrutet ny inspiration och tekniker för att uttrycka mina tankar, upplevelser och känslor.

Skapandeprocessen i konsten ger mig en underbar känsla av välbehag och välbefinnande.

Jag hoppas att min konst ska beröra och ge sinnliga reflektioner och upplevelser.