Peter Fransson

Fotografi
Utställningslokal Murkelvägen 114 (baksidan) i Åkersberga. Hitta hit.
Telefon 070-624 07 96
e-post pefra@petersbilder.se
Hemsida www.pefraphoto.se

Peter Fransson, född 1959 och uppvuxen sedan 1970-talet i Åkersberga, bor och verkar fortfarande där.

Peter har haft fotografering som stort intresse sedan tonåren men legat nere i perioder. Fotograferandet tog fart på allvar när digital kamerorna kom då en värd av nya möjligheter och utmaningar öppnade sig. De gedigna kunskaper som Peter har inom fotografering har han främst fått genom ”learning by doing” och genom erfarenhetsutbyte med andra med samma intresse och genom utbildningar.

På sociala media som Facebook har Peter startat grupper för andra med samma intresse för fotografering och som vill dela med sig av sina bilder och erfarenheter eller för andra som bara vill njuta av andras bilder. Bland annat har han startat ”Åkersberga i bilder”, ”Världen utanför Åkersberga” och ”Fotografera med mera”. Gruppen Åkersberga i bilder har idag 2500 medlemmar.

Hösten 2013 hade Peter tillsamman med några andra en fotoutställning vid Hornstull i Stockholm. Vid det tillfället fick Peter en unik möjlighet att få fotografera det gamla gasverket vid Hjorthagen i Stockholm. Området är inhägnat då sanering av mark och byggnationer pågår så ingen utan tillstånd kommer in där. Som enda fotograf har Peter fått fotografera inne på området och inne i byggnader och då även i den gamla gasklockan. Av dessa bilder har Peter tryckte upp en serie som han kommer att visa under ett flertal utställningar. Bilderna visar en svunnen tid, där arbeta utfördes i en inte helt ofarlig miljö, men Peter har även lyckats fånga skönheten i den gamla arkitekturen. Även olika tekniker kommer att visas upp som t.ex. droppbilder och palindromer

Varmt välkomna.